0-24 Autómentés és Autószállítás külföldről

0-24 Autómentés és Autószállítás külföldről

0-24 Autómentés és Autószállítás külföldről

0-24 Autómentés és Autószállítás külföldről

0-24 autómentés és non stop tréleres autószállítás ötszemélyes autómentő terepjárókkal 2,6 t raksúlyig,
100.000 € rakomány biztosítással.

Ötszemélyes autómentő terepjáróink egyikével minden nap, hétvégén és ünnepnapokon is 0-24 óráig, azonnal tudunk indulni Európa bármelyik országába bajba került autójáért és négy utasáért.
Autómentő terepjáróinkkal a mentett jármű négy utasát is biztonságban és kényelemben hazajuttatjuk a lerobbant autójával együtt.
Autószállító trélereinkkel az autómentés, a terepjáró mentés, a kisbusz mentés és a furgon mentés feladatát szakszerűen el tudjuk végezni 2.8 tonna raksúlyig, “autómentés külföldről” szolgáltatásunk keretén belül.
Az autómentést és autószállítást külföldről műszaki hiba esetén minden esetben gond nélkül megoldjuk Európa egész területén.
Műszaki hiba felléphet valamelyik autóalkatrész kopásából, elöregedéséből adódóan, de előfordulhat félretankolás miatt is, amikor például a dízel autóba benzint tankolunk.

Ha valamelyik alkatrész meghibásodása miatt kényszerül megállásra az autópályán, akkor azonnal kapcsolja be a vészvillogót, és húzódjon le a leállósávba úgy, hogy a lerobbant autó minél távolabb kerüljön a használatban lévő forgalmi sávtól.
Kézifékkel rögzítse a meghibásodott autót, majd a láthatósági mellény felvétele után tegye ki az elakadásjelző háromszöget az autó mögött olyan távolságra, hogy azt az autópályán száguldó járművek vezetői időben észlelhessék.
Amennyiben utasok is vannak az autóban, a láthatósági mellényt Nekik is fel kell venniük, majd ezután a szalagkorláton kívül eső, biztonságos területen keressenek várakozásra alkalmas helyet.
Ne feledjük, hogy a statisztikák szerint kb 20 percet élnek azok, akik a leálló sávban várakoznak!
Ezek után kerülhet sor autómentő hívására, az autómentés külföldről szolgáltatás megrendelésére:
Autómentés külföldről

Az alábbi információkra lesz szükségünk, hogy elkezdődhessen az autómentés Külföldről:
1. A lerobbant autó pontos helyét kell meghatároznunk.
Ha nem tudjuk pontosan behatárolni az autó helyzetét, akkor nagy segítséget nyújt a telefonunkon lévő GPS, mivel minden GPS térképen van “Helyzet megosztása”, vagy “Pozíció megosztása” funkció, amit a térkép menüjében találunk.
A pozíciónkat küldjük el a kiszemelt autómentő vezetőjének SMS- ben, Viberen, vagy bármelyik üzenetküldési lehetőségen keresztül, mert ezután az autómentő méterre pontosan Önökre fog találni külföldi autómentés esetén is.
2. Az autómentő sofőrjének tudnia kell a lerobbant autó utasainak a számát, mert a legtöbb autómentő csak két utast tud befogadni.
Ha a lerobbant autóban utasok is vannak a sofőrön kívül, akkor érdemes autómentő terepjárót keresni, mert azok többnyire 5-7 személyesek, és sokkal kényelmesebbek az autómentő teherautóknál.
3. Közölni kell az autómentő sofőrrel az autó súlyát és típusát. Az önsúlyt megtaláljuk a forgalmi engedély “G” pontjában.
Tapasztaltabb autómentő már az autó típusának ismeretében tudja az autó önsúlyát, amit lényegesen megnövelhet az autóban lévő utasok és csomagok tömege is.
A legtöbb autómentő teherautóra maximum 1300 – 1500 Kg terhelést tehetünk, hogy az összsúlya ne haladja meg a 3.5 tonnát, ezért többnyire csak kisebb autók szállítására alkalmasak biztonságosan.
Amennyiben közepes méretű, vagy nagyobb autót kell szállítani, akkor megint csak érdemes terepjáró autómentőt hívni, mert azok másik terepjárót, nagyobb személyautót, kisbuszt és furgont is tudnak menteni akár 2.8 tonna raksúlyig, amibe nem számít bele az utasok súlya.
Az autómentés és autószállítás szempontjából a fenti paraméterek nagyon fontosak!
4. A következő fontos információ, hogy az üzemképtelen autó kerekei gurulnak e.
Balesetkor előfordul a futómű sérülése, minek következtében egy vagy több kerék kifordul, kitörik, vagy nem képes forogni.
Az újabb típusú autóknál elég egy elektromos probléma ahhoz, hogy ne tudjuk kioldani a kéziféket, vagy ne tudjuk “N” állásba tenni az automata váltót.
Ilyen esetekben speciális autómentő felszerelésekre van szükség, mint például a gurító kocsi, amit a forgásképtelen kerekek alá szoktunk elhelyezni emelő segítségével, és ezekkel ki tudjuk küszöbölni a beállt kerekek által okozott, az autómentést és autószállítást nehezítő körülményeket.

Hívja non stop segélyszámunkat, azonnal a segítségére indulunk!