0-24 Autómentő, Autómentés és Autószállítás Ausztriából

0-24 Autómentő, Autómentés és Autószállítás Ausztriából

0-24 Autómentő, Autómentés és Autószállítás Ausztriából

0-24 Autómentő, Autómentés és Autószállítás Ausztriából

0-24 Autómentés és Autószállítás Ausztriából, Autómentés és Autószállítás külföldről 276t raksúlyig, 100.000 € rakomány biztosítással!

Ötszemélyes autómentő terepjáróinkkal a nap minden szakában azonnal tudunk indulni Önért és lerobbant autójáért, valamint autója négy utasáért Ausztria bármelyik területére.
Az Autómentés folyamán a lerobbant, vagy sérült jármű négy utasát is kényelmesen és biztonságban haza tudjuk juttatni Ausztria egész területéről.

Autószállító trélereinkkel 4.7 m tengelytávig és 2,6 tonna raksúlyig tudunk autót szállítani, de szükség esetén a nagyobb (L3 feletti hosszméretű) furgonokat és kisbuszokat is elhozzuk 8 méteres trélerrel, 2.5 tonna raksúlyig.
A méret nem okoz gondot az autószállítás vagy az autómentés és folyamán, legyen az személyautó mentés, 0-24 Terepjáró mentés, 0-24 kisbusz mentés és furgon mentés, mindegyik hazaszállítását megoldjuk.
Minden autómentő terepjárónk rendelkezik éves Magyar és Osztrák autópálya matricával, így ezek költsége sem terheli az Ön pénztárcáját.
Az Autómentés -t és autószállítást Ausztriából műszaki hiba esetén minden esetben gond nélkül megoldjuk.
Műszaki hiba felléphet valamelyik autóalkatrész kopásából, elöregedéséből adódóan, de előfordulhat félretankolás miatt is, amikor például a dízel autóba benzint tankolunk.
Balesetmentes utat kíván Önnek a Hazaviszlek Autómentő!

Autómentés igény esetén alábbi információkra lesz szüksége az autómentőnek:
1. A lerobbant autó pontos helyét kell meghatároznunk.
Ha nem tudjuk pontosan behatárolni az autó helyzetét, akkor nagy segítséget nyújt a telefonunkon lévő GPS, mivel minden GPS térképen van “Helyzet megosztása”, vagy “Pozíció megosztása” funkció, amit a térkép menüjében találunk.
A pozíciónkat küldjük el a kiszemelt autómentő sofőrjének SMS- ben, Viberen, vagy bármelyik üzenetküldési lehetőségen keresztül, mert ezután az autómentő méterre pontosan Önre fog találni.
2. Az autómentő vezetőjének tudnia kell a lerobbant autó utasainak a számát, mert a legtöbb autómentő csak két utast tud befogadni.
Ha a lerobbant autóban utasok is vannak a sofőrön kívül, akkor érdemes autómentő terepjárót keresni, mert azok többnyire 5-7 személyesek, és sokkal kényelmesebbek a teherautóknál.
3. Közölni kell az autómentő vezetőjével az autó súlyát és típusát.
Az önsúlyt megtaláljuk a forgalmi engedély “G” pontjában. Tapasztaltabb autómentő már az autó típusának ismeretében tudja az autó önsúlyát, amit lényegesen megnövelhet az autóban lévő utasok és csomagok tömege is.
A legtöbb autómentő teherautóra maximum 1300 – 1500 Kg terhelést tehetünk, hogy az összsúlya ne haladja meg a 3,5 tonnát, ezért többnyire csak kisebb autók biztonságos szállítására alkalmasak.

Amennyiben közepes méretű, vagy nagyobb autót kell szállítani, akkor megint csak érdemes terepjáró autómentőt hívni, mert azok másik terepjárót, nagyobb személyautót, kisbuszt és furgont is tudnak menteni akár 2.8 tonna raksúlyig, amibe nem számít bele az utasok súlya.
Az Autómentés és autószállítás szempontjából a fenti paraméterek nagyon fontosak!
4. A következő fontos információ, hogy az üzemképtelen autó kerekei gurulnak e.
Balesetkor előfordul a futómű sérülése, minek következtében egy vagy több kerék kifordul, kitörik, vagy nem képes forogni.
Az újabb típusú autóknál elég egy elektromos probléma ahhoz, hogy ne tudjuk kioldani a kéziféket, vagy ne tudjuk “N” állásba tenni az automata váltót.
Ilyen esetekben speciális autómentő felszerelésekre van szükség, mint például a gurító kocsi, amit a forgásképtelen kerekek alá szoktunk elhelyezni emelő segítségével. Ezekkel ki tudjuk küszöbölni a beállt kerekek által okozott, az autómentést és autószállítást nehezítő körülményeket.

Mit tegyünk, ha lerobban az autónk?
Ha valamelyik alkatrész meghibásodása miatt kényszerül megállásra az autópályán, akkor azonnal kapcsolja be a vészvillogót, és húzódjon le a leállósávba úgy, hogy a lerobbant autó minél távolabb kerüljön a használatban lévő forgalmi sávtól.
Kézifékkel rögzítse a meghibásodott autót, majd a láthatósági mellény felvétele után tegye ki az elakadásjelző háromszöget az autó mögött olyan távolságra, hogy azt az autópályán száguldó járművek vezetői időben észlelhessék.
Amennyiben utasok is vannak az autóban, a láthatósági mellényt Nekik is fel kell venniük, majd ezután a szalagkorláton kívül eső, biztonságos területen keressenek várakozásra alkalmas helyet.
Ne feledjük, hogy a statisztikák szerint kb 20 percet élnek azok, akik a leálló sávban várakoznak!

Balesetmentes utat kíván Önnek a Hazaviszlek Autómentő!