0-24 Autómentő Csehország – Non stop Autómentés és autószállítás Csehországból

0-24 Autómentő Csehország – Non stop Autómentés és autószállítás Csehországból

0-24 Autómentő Csehország - Non stop Autómentés és autószállítás Csehországból

0-24 Autómentő Csehország – Non stop Autómentés és autószállítás Csehországból

0-24 autómentő Csehországból – Autómentés és Autószállítás külföldről

Autómentésre, vagy autószállításra van szüksége Csehországból?
Ötszemélyes autómentőink egyikével az év minden napján azonnal indulunk Önért, lerobbant , vagy balesetben sérült autójáért és az autó négy utasáért Csehország bármelyik területére.
Autómentőink a nap 24 órájában rendelkezésére állnak.
Ha nem tudjuk pontosan behatárolni az autó helyzetét, akkor nagy segítséget nyújt a telefonunkon lévő GPS, mivel minden GPS térképen van “Helyzet megosztása”, vagy “Pozíció megosztása” funkció, amit a térkép menüjében találunk.
A pozíciónkat küldjük el a kiszemelt autómentőnek SMS- ben, vagy bármelyik üzenetküldési lehetőségen keresztül, mert ez alapján tudja megtalálni az autómentő a pontos helyszínt.

2. Az autómentőnek tisztában kell lennie a lerobbant autó utasainak a számával, mert a legtöbb autómentő csak két utast tud magával vinni.
Ha a lerobbant autóban utasok is vannak a sofőrön kívül, akkor érdemes terepjáró autómentőt keresni, mert azok többnyire 5-7 személyesek, nem beszélve arról, hogy sokkal kényelmesebbek az autómentő teherautóknál, ami nem mellékes szempont egy hosszabb autómentés során.
3. Közölni kell az autómentővel az autó súlyát és típusát.
Az autó önsúlyát megtaláljuk a forgalmi engedély “G” pontjában, de a tapasztaltabb autómentő már az autó típusának ismeretében tudja az autó súlyát.
Ezt lényegesen megnövelheti az autóban lévő csomagok tömege is, ezért nem árt, ha a csomagok mennyiségét is előre közöljük az autómentő sofőrjével.
A legtöbb autómentő teherautóra maximum 1300 – 1500 Kg terhelést tehetünk, hogy az összsúlya ne haladja meg a 3.5 tonnát, ezért többnyire csak kisebb autók biztonságos szállítására alkalmasak.
Fontos, hogy ne legyen túlsúlyos az autómentő, mert egy esetleges rendőri ellenőrzés folyamán több ezer € bírságot is kiszabhatnak a túlsúly miatt, és az sem biztos, hogy tovább engedik haladni az autót.
A túlsúllyal terhelt autómentő ön- és közveszélyes minden közlekedő számára.
Ha közepes méretű, vagy nagyobb autót kell szállítani, akkor megint csak érdemes terepjáró autómentőt hívni, mert azok másik terepjárót, nagyobb személyautót, kisbuszt és furgont is tudnak menteni akár 2.8 tonna raksúlyig.
Az autószállítás és autómentés szempontjából a fenti paraméterek nagyon fontosak!

4. A következő fontos információ, hogy az autó kerekei gurulnak e.
Balesetkor sokszor előfordul a futómű sérülése, és ennek következtében egy vagy több kerék kifordul, kitörik, nem képes forogni.
Az újabb típusú autóknál elég egy elektromos probléma ahhoz, hogy ne tudjuk kikapcsolni a kéziféket, vagy ne tudjuk üresbe tenni az automata váltót.
Ilyen esetekben speciális autómentő felszerelésekre van szükség, mint például a gurító kocsi, amit a forgásképtelen kerekek alá szoktunk elhelyezni emelő segítségével, és ezekkel ki tudjuk küszöbölni a forgásképtelen kerekek által okozott nehézségeket.
Balesetmentes utat kíván Önnek Csehországban is a Hazaviszlek Autómentő!
3.5 tonna összsúlyú autószállító trélereinkkel 4.7 méter tengelytávig és 2.6 tonna raksúlyig tudjuk elvégezni az autómentés Csehországból illetve az autószállítás Csehországból feladatát. Tevékenységünkbe tartozik az autómentés, autószállítás, terepjáró mentés, kisbusz mentés és a furgon mentés is L3 hosszméretig.
Amennyiben a kisbusz vagy furgon mérete meghaladja az L3 ( kb 5,5 – 6 m) hosszméretet, akkor 8 méteres trélerrel végezzük el az autómentést vagy autószállítást, aminek maximum 2.5 tonna lehet a raksúlya.
Minden autómentőnk rendelkezik egész éves Magyar, Osztrák, Szlovák és Cseh autópálya matricával, így ezek költsége sem terheli az Ön pénztárcáját, nálunk ezek díja nem kerül felszámításra.

Az autómentést és autószállítást Csehországból műszaki hiba esetén minden esetben gond nélkül megoldjuk.
Műszaki hiba felléphet valamelyik autóalkatrész kopása, vagy elöregedése miatt, de előfordulhat, hogy a dízel autóba benzint tankolunk, vagy fordítva.
Ha valamelyik alkatrész meghibásodása miatt kényszerül megállásra az autópályán, akkor haladéktalanul kapcsolja be a vészvillogót, és húzódjon le a leállósávba úgy, hogy a lerobbant autó minél távolabb kerüljön a használatban lévő forgalmi sávtól, ahol a többi autó nagy sebességgel közlekedik.
Kézifékkel rögzítse a lerobbant autót, majd a fényvisszaverős láthatósági mellény felvétele után tegye ki az elakadásjelző háromszöget az autó mögött olyan távolságra, hogy azt az autópályán száguldó járművek vezetői időben észlelhessék.
Amennyiben utasok is vannak az autóban, a láthatósági mellényt Nekik is fel kell venniük, majd ezután a szalagkorláton kívül eső, biztonságos területen keressenek várakozásra alkalmas helyet.

Ne feledjük, hogy a statisztikák szerint a leállósávban állóknak kb 20 perc a túlélési esélyük!